Diensten

 • boom

  ontwerp en aanleg

  Amstelhoveniers ontwerpt en realiseert het totaalconcept voor de tuin, openbare ruimte, moestuin en high tech kassen voor de kweek van groente, fruit, kruiden en eetbare bloemen voor hotel en restaurant.

 • boom

  moestuin, urban farming, high tech kassen

  Wat is er smaakvoller en verser dan groente, fruit, kruiden en eetbare bloemen uit eigen tuin of kas. Je krijgt de mogelijkheid om oude of bijzondere soorten te telen die je niet in de winkel kunt kopen. Het kweken van je eigen producten geeft voldoening en plezier.

  Een onderhoudsarme variant op de moestuin is een pluktuin of voedselbos, hierin worden i.p.v. eenjarige gewassen, meerjarige vruchtdragende planten, kruiden, eetbare bloemen toegepast.

  We hebben vele moestuinen voor restaurants en hotels ontworpen en aangelegd.

  In Amsterdam op 76 meter hoogte boven op een van de duurzaamste hotels van Europa hebben we één van de meest high tech kassen ter wereld ontworpen samen met toonaangevende partijen uit de Nederlandse Agricultuur. We produceerden specialistische en onderscheidende producten voor de bars en restaurants in het hotel en leverden deze aan topchefs in Amsterdam.

 • stenen

  bestrating, beton- en metselwerk

  We leggen aan alle vormen van verharding, van kleiklinkers, natuursteen tot houten vlonders. Bij beton en metselwerk kunt u denken aan hardstenen trappen, zitbanken, verhoogde moestuinbedden en plantenborders.

 • fontijn

  fonteinen en vijvers

  Een fontein, stromend water is een levendig element in de tuin, het geeft een rustgevend geluid en laat omgevingslawaai van bijvoorbeeld de stad of een drukke straat naar de achtergrond verdwijnen.

  We hebben als specialisatie het maken van handgemaakte mozaïek fonteinen.

 • hamer

  hout en timmerwerk

  Voorbeelden van timmerwerk in de tuin zijn het maken van een schuur, tuinhuis, tuinkast, vlonder, plantenbak, schutting, pergola, overkapping en een hekwerk.

 • emmertje

  grondwerk en drainage

  grondwerk
  Voordat we met de aanleg van een tuin beginnen starten we het grondwerk.

  Wortels, boomstronken en oude bestrating worden uit de grond gehaald. De tuin moet meestal worden opgehoogd met aarde en zand. Op moeilijk bereikbare plaatsen zoals in de stad is er de mogelijkheid van zandspuiten.

  zandspuiten
  Als er veel zand in een achtertuin of een moeilijk te bereiken plek moet worden aangebracht is het voordelig dit in de tuin te laten spuiten. In een kleine twee uur tijd spuiten we 20 m3 zand een tuin in. Het enige wat er door uw huis gaat is de buis waar het zand doorheen wordt gespoten.

  drainage
  Als er in de tuin wateroverlast is kunnen we een drainagesysteem aanleggen voor de afvoer van het overtollige water. Wateroverlast betekent dat er na een regenbui gedurende dagen water in de tuin blijft staan en de bodem lang drassig blijft.

 • hek

  schuttingen, hekwerken en staalconstructies

  Hekwerken, schuttingen maken we zelf of in het geval van een smeedijzeren hekwerk of toegangspoort laten we deze op maat maken en spuiten in de gewenste kleur met eventueel het door u gewenste logo of een afbeelding erin verwerkt. We lassen staalconstructies zoals een pergola of andere installaties waar planten in kunnen klimmen of groeien.

 • kraan

  verlichting, tuinberegening, druppelsystemen

  Tuinverlichting heeft als praktisch functie dat u kunt zien waar u zich bevindt. Als u ’s avonds ook graag van uw tuin geniet, dan ligt het aanleggen van sfeer verlichting voor de hand. Bijzonder objecten zoals beelden, waterelementen, of een fontein kunnen worden uitgelicht.

  Bij planten die in potten of bakken staan is een druppelsysteem aan te bevelen. Planten in een pot hebben weinig waterreserve en vangen door hun bladerkroon vrijwel geen regenwater op in hun pot. Het zijn als het ware plantjes op de intensive care afdeling en hebben daarom baat bij een infuus in de vorm van een druppelsysteem. Ook bij net aangelegde beplanting is een beregeningsysteem aan te bevelen.

  Bij het ontwerp en de bouw van high tech kassen kunnen ingewikkelde watersystemen worden gemaakt. Deze worden aangestuurd door de klimaatcomputer die de vele systemen in een kas aanstuurt.

 • bloempot

  binnentuinen, beplanting voor binnen- en buitenruimte

  Onderdeel van een ontwerp is het beplantingsplan. Hierin is structuur, contrast, bloeitijd en -kleur van de beplanting essentieel.

  We leggen binnentuinen aan die geheel daglicht loos groeien op energiezuinige LED verlichting. Deze verlichting heeft exact het juiste lichtspectrum waar planten op groeien.

  Een voorbeeld hiervan zijn de hangende tuinen in de entreehal van nachtclub Oliva aan het Rembrandtplein in Amsterdam.

  Deze innovatieve tuin werd genoemd in het juryrapport toen Oliva de Entree Award 2022 won met als vermelding: ‘’Prachtige hal in mediterrane stijl. Wie de club binnenloopt ziet direct de eerste eyecatcher: een prachtige hal die geheel in mediterrane stijl is gedecoreerd en uitkomt in de grote zaal van Oliva…Vooral de hal bij binnenkomst is erg mooi aangepakt, heel Instagram-waardig, slim gedaan’’.

Bekijk hier de laatste projecten:

 • Amstelrank Moestuin

 • Corvershof Amsterdam

 • Corvershof kas binnenplaats

 • Greenhouse

 • Nachtlcub Oliva

 • Wittenberg binnenplaats

 • Wittenberg tuin

Scroll naar boven