Urban Farming, Stadslandbouw en Vertical Farming door Amstelhoveniers

Urban Farming, Stadlandbouw, Vertical Farming voor hotels en restaurants

Een van onze specialisaties is het ontwerpen, inrichten en bouwen van kassen en moestuinen voor onder andere hotels en restaurants. Dit noemt men stadslandbouw of in het Engels: Urban Farming.

Wij verzorgen naast het ontwerp en de advisering ook de dagelijkse aansturing van de kas met behulp van een klimaatcomputer die de processen in een kas aanstuurt. We hebben een team van kwekers en verzorgen de samenwerking met de chefs van het restaurant waarbij we het gehele proces van tuin naar tafel ontwerpen. Denk hierbij aan welke groente, fruit, kruiden of eetbare bloemen gaan we telen, waarvoor kan je één plant allemaal gebruiken en in welke gerechten worden deze toegepast.

Een belangrijke vraag bij stadslandbouw projecten is: Wat kan je het beste kweken om je te onderscheiden en een stadslandbouw project of hightech kas ook financieel te laten slagen?

Je kweekt in de stad immers op kostbare grond. Het is daarom verstandig om bijzondere en waardevolle producten te kweken. Als één vierkante meter eetbare bloemen of zilte zee groenten kweken 30 keer zoveel oplevert als een vierkante meter sla, dan is de keuze snel gemaakt waar je, je op richt bij een Urban Farming project of hightech kas.

Vertical Farming wordt door Amstelhoveniers veel toegepast in de kostbare stedelijke omgeving zodat je de ruimte in de hoogte vele malen benut en daarmee energie bespaart. We hebben op het gebied van Vertical Farming kweektechnieken ontwikkeld waardoor je 12 keer zoveel planten kunt telen t.o.v. een enkel horizontaal vlak.

Amstelhoveniers heeft in deze innovatieve wereld van urban farming decennia lange ervaring, we adviseren u graag met onze kennis en unieke data verzameling over het aanleggen van uw hightech kas, of stadslandbouw project.

Lees verder

Onze laatse projecten

Hoftuin restaurant

Wittenberg tuin

Corvershof Amsterdam

Waarom kiezen voor Urban Farming?

Urban Farming is niet alleen een moderne oplossing voor het kweken van verse producten, maar ook een duurzaam antwoord op de toenemende vraag naar lokaal en verantwoord voedsel. Stadslandbouw maakt het mogelijk om direct op locatie, naast, in of bovenop een hotel of restaurant groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen te kweken. Dit heeft niet alleen voordelen op het gebied van versheid en smaak, maar ook op het gebied van duurzaamheid, omdat er minder transport en verpakkingsmaterialen nodig zijn.

Door een Urban Farming project te starten, kunt u de gasten van uw restaurant producten serveren die niet in winkels verkrijgbaar zijn. Een voorbeeld: er zijn aardbeien die veel lekkerder zijn dan welke aardbei ook in een supermarkt, echter is de houdbaarheid van zo een aardbeien variëteit niet lang genoeg om aan de supermarkt criteria te voldoen. Daarom vind je veel van de lekkere en gezonde variëteiten niet in de supermarkt.

Als je kweekt vlak naast, in, of bovenop jouw restaurant is de tijd tussen de oogst en het product op je bord kort. Door een stadslandbouw project bij je restaurant te starten kun je zo producten gaan telen die qua smaak en versheid superieur zijn aan wat je in een supermarkt koopt.

Veel producten in een supermarkt worden vanwege de houdbaarheid ook onrijp geplukt. Dit gaat ten koste van de smaak en gezondheid van de producten. Bij je eigen hightech kas of vertical farm kun je producten oogsten als ze echt rijp zijn en daarmee het lekkerst en gezondst.

De kwaliteit en versheid zijn zo ongeëvenaard en de mogelijkheid om bijzondere of oude rassen te telen biedt chefs een unieke manier om hun gerechten te verrijken. Bovendien biedt het kweken van eigen producten veel voldoening en plezier. Het is een echte blikvanger voor bezoekers, die geïnteresseerd zijn in de herkomst van hun voedsel.

Lees verder

Inspiratie

Om de gasten van uw restaurant of hotel dit unieke concept te laten ervaren verzorgen we rondleidingen door de hightech kas of vertical farm. We vertellen over de innovatieve kweeksystemen in een kas, over de rijke geschiedenis van stadslandbouw in o.m. Amsterdam. Uiteraard kunnen de gasten proeven van de verschillende producten die we in een kas of op een stadslandbouwproject kweken. Deze tours over een stadslandbouwproject of door een hightech kas zijn niet alleen informatief maar worden ook op amusante wijze gebracht waardoor het ware publiekstrekkers zijn.

Het geven van deze betaalde rondleidingen kan zo één van de verdienmodellen van uw horeca onderneming zijn. Hierdoor kun je zorgen voor meer gasten in je restaurant, hotel of je verhuurt er vergaderruimtes mee. Dit beproefde concept hebben we in de praktijk vele malen bewezen bij de door Amstelhoveniers en partners opgezette stadslandbouw projecten voor de horeca.

Inmiddels hebben we honderden van deze rondleidingen gegeven aan bezoekers van over de gehele wereld die onze unieke stadslandbouwprojecten, hightech kas of vertical farm wilde zien en beleven.

Of u nu stadslandbouw project wilt laten ontwerpen en aanleggen, een hightech kas of vertical farm voor uw hotel of restaurant. Wilt u een lezing met visuele presentatie over de wereld van urban farming, neem contact met ons op en we bepreken geheel vrijblijvend de mogelijkheden op het gebied van stadslandbouw.

Lees verder