Over ons

Matthias 10 jaar in de moestuin onder aan de Lekdijk in Lexmond 1986

Matthias van den Berg

Het eerste voorjaar in mijn herinnering maakte diepe indruk op me. Toen ik een jaar of vijf was kreeg ik van mijn grootvader een maggiplant, die was lekker voor door de soep zo vertelde mijn opa. Met deze plant ging ik naar mijn ouders toe en vroeg of ik hiermee een kruidentuintje mocht beginnen, zo geschiedde.

Niet lang daarna verhuisden we naar het idyllische dorp Lexmond gelegen in het rivierengebied. Lexmond kenmerkt zich door boerenbedrijven, boomgaarden en moestuinen. Bij ons huis aan de rivierdijk lag een moestuin die we uitbreidden en waar we groente, fruit en kruiden verbouwden. In het weekeinde en de schoolvakanties ging ik vaak naar een boer om te helpen op het land.

Op mijn twaalfde verhuisden we terug naar de stad Amsterdam, daar werkte ik bij verschillende hoveniers en een jaar in een tuincentrum. Na enkele jaren rondreizen waarbij ik zaden en planten uit grote delen van de Europese natuur verzamelde ging ik naar de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting op de Hogeschool Van Hall Larenstein. In 2001 richtte ik mijn hoveniersbedrijf op.

Sindsdien heeft Amstelhoveniers honderden tuinen, parken en binnentuinen gerealiseerd en richten we ons op onderscheidende en innovatieve projecten waar u op deze website een selectie van ziet.

Tuinman Amsterdam

Jana Schmidtchen

Sinds 2014 werken we voor onze tuin en landschapsprojecten samen met Jana Schmidtchen, ze is landschapsarchitect en oprichter van Studio Botaniq.
Ze studeerde klassieke landschapsarchitectuur in Duitsland en werkte als landschapsarchitect op de Kanaaleilanden en in Amsterdam, waar ze de afgelopen 12 jaar woont.

Jana werkte aan een aantal belangrijke projecten, zowel openbaar als privé, en ontwierp functionele, weelderige tuinen die eenvoud omarmen en een gevoel van terugtrekking creëren. Haar portfolio bevat ruim 100 tuin- en landschapsprojecten, waaronder hoteltuinen zoals het Hoxton Hotel Amsterdam, het Wittenberg Hotel en het QO Amsterdam Hotel.

Tuin en landschapsarchitect
Scroll naar boven